ΤΟΥΡΚΙΑ

 Με την τουρκική λίρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οι διακοπές στη γειτονική Τουρκία γίνονται όλο και πιο θελκτικές. Σε περιοχές όπως η Αττάλεια, στη λεγόμενη Τουρκική Ριβιέρα, το καλοκαίρι κρατάει μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου. Παρότι αυξάνονται οι πιθανότητες βροχής τον Οκτώβριο, η θερμοκρασία αγγίζει τους 25-30 βαθμούς Κελσίου. Αν αναζητάτε πιο ήσυχες διακοπές νοικιάστε αμάξι και κατευθυνθείτε προς το φιλήσυχο παραθαλάσσιο χωριό Çıralı, περ. 65 χλμ. απ’ το αεροδρόμιο. 

Το κάμπινγκ στην παραλία κοστίζει €13 το άτομο με τεράστιο πρωινό (€9 χωρίς). Στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, πάντως, θα βρείτε μια φανταστική επιλογή από μπανγκαλόους μέχρι δεντρόσπιτα για τη διαμονή σας (απλά φροντίστε να κλείστε δωμάτιο εγκαίρως).

Περπατήστε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Ολύμπου, δίπλα στην παραλία, για λίγα ευρώ και πιείτε χυμό ρόδι στις αιώρες κάτω απ’ τα δέντρα. Ειδικά τον Οκτώβρη προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα road trip κατά μήκος της ακτής μέχρι την ονειρική λιμνοθάλασσα του Ölüdeniz. Εδώ γίνεται το αδιαχώρητο το καλοκαίρι, αλλά στο τέλος της σεζόν θα κολυμπήσετε σε απόλυτη ησυχία δίπλα στις θαλάσσιες χελώνες καρέττα με πολύ συμφέρουσες τιμές.

Σχόλια